Volgens de algemene voorwaarden van Petbnb zijn baasjes en oppassen verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben als ze actief zijn op Petbnb. Bijna iedereen in Nederland heeft een aansprakelijkheidsverzekering.  Dit is verstandig want zo'n verzekering kost maar een paar euro per maand terwijl de schade die deze verzekering dekt hoog kan oplopen. Mocht je nog geen aansprakelijkheidsverzekering hebben kijk dan bijvoorbeeld op de site van Centraal Beheer en sluit een verzekering af via deze link: goo.gl/WbpgZD


Normaal gesproken is het baasje van de hond aansprakelijk voor de schade die de hond veroorzaakt.  De hond valt in de meeste gevallen onder de persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering van het baasje. Ook als de hond (tijdelijk) bij iemand anders verblijft.

 

Als oppas moet je je wel beseffen dat je je aan bepaalde risico’s blootstelt. Als je een huisdier in huis neemt (als baasje of als oppas) weet je dat er dingen mis kunnen gaan. Bijvoorbeeld: een hond moet in een vreemd huis wennen en kan ook iets kapot maken. Een puppy moet nog veel leren en kan misschien wat kapot knauwen. Het is niet zo dat je dan standaard voor alles verzekerd bent onder de aansprakelijkheidsverzekering. Er wordt door verzekeraar per geval bekeken wie er aansprakelijk is en of en hoeveel er volgens de verzekeringsvoorwaarden kan worden uitgekeerd.

 

Als er iets met de hond gebeurt tijdens het oppassen dan kan dit in sommige gevallen onder de aansprakelijkheid van de oppas vallen. Ook hier geldt dat dan van geval tot geval wordt bekeken of er onder de aansprakelijkheidsverzekering van de oppas kan worden uitgekeerd,  Pas je bedrijfsmatig op honden dan zal je als oppas een bedrijfsaansprakelijkheidverzekering moeten hebben.