Het komt nauwelijks voor, maar een hond blijft een hond en als deze angstig is of wordt getriggerd, kunnen bijtincidenten of agressie voorkomen. Het is belangrijk om de veiligheid van jezelf en anderen te waarborgen. Hier zijn een paar stappen die je kunt nemen:


1. Blijf kalm: Probeer rustig te blijven, zelfs als de hond agressief gedrag vertoont. Het tonen van angst of paniek kan de situatie verergeren.

2. Geef de hond de ruimte: Als de hond agressief gedrag vertoont, is het belangrijk om hem ruimte te geven. Terugtrekken naar een veilige afstand kan helpen om de situatie de de-escaleren.

3. Vermijd oogcontact: Direct oogcontact kan een hond als bedreigend beschouwen. Probeer oogcontact te vermijden en draai je lichaam weg van de hond.

4. Medische evaluatie: Soms kan agressief gedrag bij honden worden veroorzaakt door medische problemen. Als je twijfelt over de gezondheid van de hond, neem dan contact op met een dierenarts.

5. Neem altijd contact op met het baasje om het gedrag van de hond te bespreken en een plan van aanpak te maken voor de rest van de oppastermijn.