Ben ik als oppas verzekerd?

Gewijzigd op Wo, 31 Jul om 1:49 PM

Bij Petbnb begrijpen we dat de veiligheid van de huisdieren en eigendommen van groot belang is. Daarom bieden we verschillende verzekeringsopties aan om zowel de oppassers als de baasjes gemoedsrust te geven. Hieronder leggen we uit hoe onze verzekeringen werken en waar je rekening mee moet houden.


Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je oppast via Petbnb, ben je gedekt door onze aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering komt in actie als de oppashond schade veroorzaakt aan derden. Hier geldt een eigen risico van € 250. Onze verzekeringsmaatschappij handelt deze claims persoonlijk met je af. De verzekering geldt alleen als de aansprakelijkheid is ontstaan tijdens het oppassen of uitlaten van een hond die geboekt en betaald is via Petbnb.


Wat is gedekt?

  • Aansprakelijkheid tot een bedrag van € 2.500.000 per schadeclaim met een eigen risico van € 250.
  • Schade aan het dier waarvoor de oppas aansprakelijk is verzekerd tot € 2.500 met een eigen risico van € 250.

Wat is niet gedekt?

  • Aansprakelijkheid voor de schade die dieren aan elkaar toebrengen;
  • Aansprakelijkheid voor verminderde "showwaarde" van het dier;
  • Inboedel, zoals beschadiging van meubels en objecten (zoals jas, auto, fiets etc.).

Garantie voor dierenartskosten

Petbnb biedt ook een garantie voor dierenartskosten. Als het huisdier tijdens het verblijf bij de oppas medische zorg nodig heeft, vergoedt Petbnb 50% van de dierenartskosten tot een maximum van € 250. Het is belangrijk om te weten dat deze garantie alleen van kracht is als de boeking en betaling via het Petbnb-platform zijn verlopen.


Hoe werkt het in de praktijk?

  1. Boeking en betaling via Petbnb: Zorg ervoor dat er altijd is geboekt en betaald via het Petbnb-platform om in aanmerking te komen voor de garantie.
  2. Dierenartsbezoek: Als het huisdier tijdens het oppassen naar de dierenarts moet, stuur dan zowel de factuur als het rapport van de dierenarts mee in je aanvraag.
  3. Eigen huisdierenverzekering: Als het baasje zelf een huisdierenverzekering heeft, vragen we om eerst hiervan gebruik te maken voordat je een beroep doet op de Petbnb-garantie.
  4. Indienen bij Petbnb: Heeft het baasje geen huisdierverzekering dan kan je de claim bij Petbnb indienen. Dien de benodigde documenten (factuur en dierenartsrapport) in bij Petbnb voor vergoeding van 50% van de kosten, tot maximaal € 250.


Geen inboedelverzekering

Helaas kunnen we geen inboedelverzekering aanbieden via Petbnb. Dit komt omdat verzekeringsmaatschappijen vaak geen dekking willen bieden voor schade aan de woning tijdens het oppassen. Dit heeft te maken met de moeilijkheid om te controleren wat de staat van de woning was voordat de oppas begon, wat helaas ruimte laat voor mogelijk misbruik. Het is dus belangrijk dat je zelf zorgt voor een juiste inboedelverzekering. Controleer bij jouw verzekeringsmaatschappij of jouw polis schade door huisdieren dekt, en overweeg een aanvullende verzekering als dit niet het geval is. In het geval van schade aan het huis vragen we dus aan oppas en baasje om er samen uit te komen en dit onderling te regelen.


Conclusie

Bij Petbnb doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat zowel de oppassers, de baasjes en de viervoeters een veilige en zorgeloze ervaring hebben. We bieden een aansprakelijkheidsverzekering en een gedeeltelijke dekking van dierenartskosten aan, maar voor inboedelverzekeringen moet je zelf zorgen. Zorg ervoor dat baasjes je altijd boeken en betalen via ons platform om aanspraak te kunnen maken op onze garanties, en houd de benodigde documenten bij de hand voor een snelle afhandeling van eventuele claims.


Voor meer informatie en specifieke voorwaarden, kun je altijd terecht op onze verzekeringspagina.




Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren