Jouw rol als oppasser bij Petbnb

Gewijzigd op Di, 6 Aug om 10:00 AM

Petbnb is een marktplaats die huisdiereigenaren verbindt met betrouwbare oppassers. Ons doel is om baasjes te koppelen aan gepassioneerde en zorgzame oppassers, en om oppassers te ondersteunen in hun oppas avontuur. Hoewel onze klantenservice altijd klaarstaat om te helpen, heb je als oppas ook belangrijke verantwoordelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van wat er van jou wordt verwacht.


Petbnb: een freelance platform en marktplaats

Petbnb geeft jou als oppas de mogelijkheid om als "freelancer" aan de slag te gaan en je eigen oppasservice aan te bieden. Dit doe je als individu - en dus niet als bedrijf. Je hebt geen KVK nummer nodig of andere certificaten. Passie voor dieren is genoeg! 

Let op: je bent niet "in dienst" bij Petbnb. Als oppas ben je zelfstandig en verantwoordelijk voor je eigen boekingen en communicatie met klanten. Dat wil zeggen dat er ook een groot deel eigen verantwoordelijkheid zit in het oppassen bij Petbnb. Natuurlijk helpen wij als bedrijf waar mogelijk, maar veel zaken zal je ook zelf moeten regelen. Een veelgestelde vraag is hoe het werkt met belasting, hierover vind je meer in een apart artikel.


Belang van communicatie

Effectieve communicatie is essentieel. Zodra je een aanvraag ontvangt, is het belangrijk om snel (binnen 24 uur) en duidelijk te reageren. Bespreek alle details met de huisdiereigenaar, inclusief:

  • Specifieke verzorgingsbehoeften van het huisdier.
  • Eventuele medische aandoeningen of medicatie.
  • Voeding en wandelroutines.
  • Gewoontes en gedragingen van het huisdier.

Duidelijke afspraken voorkomen misverstanden en zorgen ervoor dat zowel jij als de huisdiereigenaar tevreden zijn.


Overweeg je capaciteit

Als oppas heb je de vrijheid om te kiezen welke boekingen je accepteert. Het is belangrijk om af te wegen of je wel of niet op bepaalde dieren kunt passen. Houd rekening met:

  • Je eigen ervaring en comfortniveau met verschillende soorten en rassen.
  • Eventuele allergieën of andere gezondheidsproblemen.
  • De tijd en aandacht die het huisdier nodig heeft.

Wees eerlijk tegenover jezelf en de huisdiereigenaren over wat je wel en niet kunt aanbieden.


Houd je kalender bij

Een actuele kalender is cruciaal voor een soepel verloop van je oppasactiviteiten. Zorg ervoor dat je beschikbaarheid altijd up-to-date is, zodat huisdiereigenaren weten wanneer ze op je kunnen rekenen. Dit voorkomt dubbele boekingen en teleurstellingen.


Verzeker jezelf

Als freelancer is het belangrijk om na te denken over je eigen verzekering. Hoewel Petbnb aansprakelijkheidsverzekering en een garantie biedt voor dierenartskosten, is het verstandig om zelf een inboedelverzekering te overwegen die schade aan je eigendommen dekt tijdens het oppassen. Dit geeft je extra gemoedsrust en bescherming. Het is namelijk onmogelijk voor Petbnb om een inboedelverzekering te bieden. Meer hierover lees je hier.


Annuleringen

Het is voor een baasje erg vervelend als deze een oppas heeft geboekt en deze (last minute) of zelfs tijdens het oppassen annuleert. Dit zorgt natuurlijk voor stress, want de viervoeter moet nu ergens anders worden ondergebracht. Zeker als de baasjes al op vakantie zijn, is dit erg vervelend. We snappen dat er iets kan gebeuren met jou of je naasten - en soms zijn annuleringen onvermijdelijk. Echter, het is de verantwoordelijkheid van de oppas om het baasje te contacteren en samen tot een oplossing te komen. Dat wil zeggen dat jij als oppas verantwoordelijk bent om een alternatief oppas adres te vinden. Petbnb heeft helaas geen tijd om voor elke annulering een alternatief adres te vinden. Vandaar raden we je aan om 100% zeker te zijn voordat je een oppasaanvraag accepteert. 

Moet je nu toch annuleren, neem dan contact op met het baasje en overleg met hem/haar de vervolgstappen. Misschien is er iemand in de familie/vriendenkring van het baasje die het huisdier op kan halen als het baasje hier zelf niet toe bereid is (doordat diegene bijvoorbeeld op vakantie is). Als dit niet het geval is, zou je ook zelf een andere oppas kunnen zoeken via Petbnb. Deze kan je gewoon boeken met je eigen account en betalen met het geld dat je anders zelf zou ontvangen. In dat geval is een terugbetaling dan niet nodig. Overleg wel altijd met het baasje voordat je dit doet. Uiteindelijk is de keuze aan het baasje, want het is zijn/haar dier!


Klantenservice Petbnb

Ons klantenserviceteam is er om je te ondersteunen bij vragen of problemen. Of het nu gaat om technische ondersteuning, hulp bij communicatie met huisdiereigenaren of advies over het gebruik van ons platform, wij zijn er voor jou. Je kunt ons bereiken via hulp@petbnb.nl  Let wel, in het geval van een geschil heeft Petbnb een bemiddelende rol en vragen we je altijd om eerst contact op te nemen met het baasje en samen tot een oplossing te komen. Ook als er iets met het huisdier aan de hand is tijdens het oppassen, is het belangrijkste om het baasje hiervan als eerste op de hoogte te stellen.


Samen zorgen we voor een gelukkige huisdierencommunity

Bij Petbnb staat de klanttevredenheid voorop, en jouw rol als oppas is daarin essentieel. Door duidelijke communicatie, zorgvuldige overwegingen, een bijgewerkte kalender en de juiste verzekering draag je bij aan een positieve ervaring voor zowel de huisdiereigenaren als jezelf. We waarderen jouw inzet en zijn altijd beschikbaar om je te ondersteunen waar nodig.

Bedankt dat je deel uitmaakt van de Petbnb community! 


Lees ook onze blog voor een overzicht van onze community richtlijnen. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren