We zetten de meest succesvolle oppassen bovenaan in de zoekresultaten. Deze oppassen krijgen het meeste werk want baasjes weten dat op Petbnb hier de meer succesvolle oppassen staan. Ben je een gewilde oppas met goede beoordelingen en een aantal vaste gastebdan kun je vaak zelfs je prijs voor het oppassen verhogen. Voor het bepalen van de plaats in de zoekresultaten kijken we naar de volgende zaken:


- Reactie snelheid op aanvragen van baasjes

- Het aantal boekingen via Petbnb en de totale verdiensten op Petbnb

- Goede beoordelingen

- Boekingen van vaste klanten (weegt zwaar mee)

- Is de kalender up-to-date


Ook houden we bij beantwoording van de bovenstaande vragen rekening met de factor tijd.  Een beoordeling van een week oud is is bijvoorbeeld belangrijker dan een beoordeling van drie maanden geleden. 


Het begin op Petbnb is dus het moeilijkst. Je hebt dan immers nog geen beoordelingen en vaste gasten en je zal vaak niet bovenaan staan. Zorg daarom dat jouw advertentie boven de andere advertenties uit steekt. Als je eigen klanten hebt buiten Petbnb om laat hen dan vanaf nu boeken via Petbnb. Doe ook wat extra marketing voor jezelf door jouw advertentie door te sturen naar vrienden en te posten op Facebook. Voor je het weet heb je dan jouw eerste oppashonden binnen.