Petbnb is het oppas en uitlaat platform van Nederland. Elke dag gebruiken duizenden baasjes Petbnb om een oppas of uitlaat te boeken. Petbnb helpt je om met deze hondenbezitters in contact te komen en langdurige relaties op te bouwen.

Nadat je advertentie is gepubliceerd kunnen baasjes contact met je opnemen. Als een baasje contact met je opneemt dan ontvang je een bericht per email. Je kunt ook zogenaamde “browser” meldingen toestaan zodat je steeds een melding krijgt in je Android telefoon of op je desktop.

Reageer zo snel mogelijk op een aanvraag. Baasjes waarderen een oppas die goed bereikbaar is en kiezen dus ook vaak voor een oppas die snel reageert. Daarom beloont Petbnb oppassen die snel reageren met een betere positie in de zoekresultaten.

Reageer altijd ook als je niet kan oppassen. Advertenties van oppassen die vaak niet reageren moeten we van de site verwijderen. Houd alsjeblieft ook je agenda goed bij. Een baasje kiest vaak met zorg jouw advertentie uit en verwacht dat je beschikbaar bent op de dagen dat je aangeeft beschikbaar te zijn. Petbnb heeft (nog) geen app maar onze website is op bijna alle apparaten goed te gebruiken.

Voordat je een aanvraag accepteert plan je een kennismaking met het baasje en de hond. Besluit na de kennismaking pas of je wilt oppassen op de hond. Het is onverstandig om een oppashond te hebben waar jij je, om wat voor reden dan ook, niet op je gemak bij voelt. Als een hond voor meerdere nachtjes komt logeren plan dan altijd een een proefnachtje of beter nog twee proefnachtjes. Niets is namelijk vervelender voor jou en het baasje om er tijdens de eerste nacht oppassen achter te komen dat de hond toch niet bij je past. Voor proefnachten betaalt het baasje jouw normale oppastarief. Gebruik de kennismaking ook om te kijken of er een klik is met het baasje. Dat is minstens zo belangrijk.