Honden zijn geweldige dieren, maar sommige gedragen zich wat onverwacht. 


Hoewel het zelden voorkomt, is het belangrijk om te weten welke stappen je moet nemen als je Petbnb-oppas-hond wegrent. Dit is wat je moet doen als je Petbnb-hond op de vlucht slaat of ergens achteraan gaat.


Bel ons direct!

We komen in actie. Bewaar ons telefoonnummer 085-225 0700  in je contacten, en bel ons direct als je een hond kwijt bent. Bel de eigenaar direct nadat je ons hebt gebeld - ze hebben vaak tips om hun hond naar je toe te laten komen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat hoe eerder je ons dit laat weten, hoe meer we kunnen helpen.


Als je de hond nog kunt zien

Als de hond nog steeds in het zicht is, gebruik dan deze eenvoudige trucs (en traktaties) om hem te vangen. Het belangrijkste is om kalm te blijven: als je de hond gaat achtervolgen, zal je oppas-hond het een leuk spelletje vinden en zal hij blijven rennen.


Benader de hond rustig

Niet rennen: hurk in plaats daarvan een beetje en begin achteruit te lopen, zodat de hond je kan volgen. Als hij dichtbij genoeg is en je er zeker van bent dat je hem kunt pakken, vang hem dan.

Volg de hond langzaam. 

Loop langzaam genoeg zodat je de hond in de gaten kunt houden zonder dat hij gaat rennen.

De hond roepen.

Gebruik een rustige stem om de hond bij je te roepen. 

Of juist wat opgewonden, alsof je geweldige traktaties bij je hebt of je gaat iets leuks doen, zoals een ritje in de auto maken of naar een park of bos. Schreeuw nooit tegen de hond om hem bij je te laten komen.

De hond lokken.

Laat ze iets lekkers ruiken/zien. Als je snoepjes bij je hebt, probeer ze dan dicht bij de hond te gooien en dan steeds dichter bij jezelf.


Als je de hond niet kunt zien

We weten dat het eng klinkt, maar nadat je ons hebt gebeld, vragen we je om de hondeneigenaar te bellen. Het goede nieuws is dat een baasje misschien een goed idee heeft hoe je zijn/haar hond mee naar huis kan nemen. Als je hem/haar dit zo snel mogelijk laat weten, vergroot je je kansen om de weggelopen hond te vinden.


Als er water in de buurt is ga daar dan altijd zoeken. Honden die in paniek zijn, hebben dorst!


Dit is wat wij je vragen te doen:

 • Bel direct de eigenaar.
 • Als ze niet opnemen, sms, e-mail of stuur ze een bericht via de Petbnb-messenger. Vertel de eigenaar in dit bericht dat het dringend is en dat je hem zo snel mogelijk moet spreken.
 • Geef de eigenaar ongeveer een uur de tijd om op het bericht te reageren. Als ze tegen die tijd nog niet hebben gereageerd, stuur ze dan nog een bericht via Petbnb nu met details over het incident en de acties die worden ondernomen om hun hond terug te vinden.


Wat kan je vragen aan de hondeneigenaar?


Zodra je contact hebt met de eigenaar van de hond, raden we je aan om het volgende te vragen:


 • Is zoiets ooit eerder gebeurd en hoe gedroeg de hond zich toen? Hebben ze geprobeerd de weg naar huis te volgen? Verborg de hond zich in de garage of tuin van de buren? Deze vragen zullen je helpen een idee te krijgen van waar je moet kijken, voor het geval de hond een favoriete plek heeft als hij is weggelopen of van het terrein is.
 • Hoe reageert de hond op voer? Zal het zoeken met iets lekkers de kans vergroten om hem mee te krijgen?
 • Reageert hij het beste op een bepaald type persoon? 
 • Of is de hond juist angstig voor bepaald type personen?
 • Reageert hij op bijnamen?
 • Reageert hij op een commando dat lijkt op "kom"?
 • Is hij gechipt?
 • Kan de eigenaar een foto van je hond sturen? Gebruik die foto om flyers te maken.


Nadat je contact hebt opgenomen met de hondeneigenaar


Zelfs als je de eigenaar van de hond nog niet te pakken hebt gekregen, kom dan in actie. 

Dit is wat je kunt doen:


 • Ga erop uit en zoek zo veel mogelijk. Neem lekkers mee met een sterke geur zoals spek om de hond te lokken.
 • Gebruik eventueel andere honden om te helpen. Als de hond goed reageert op andere honden, probeer dan een hond mee te nemen om te helpen bij het zoeken.
 • Vraag familie, vrienden en buren om een zoektocht naar de hond te starten. Werk ook samen met de eigenaren om te zien of er familie of vrienden in de buurt zijn die kunnen helpen bij het zoeken.
 • Vraag aan de buren of ze de hond hebben gezien.


 • Maak flyers om uit te delen en in de buurt te plaatsen. Voeg een foto en een korte beschrijving toe (ras, geslacht, halsband) en je telefoonnummer.
 • Print extra flyers om uit te delen. Verspreid de flyers in je buurt of waar de hond voor het laatst werd gezien. 
 • Neem contact op met:


We weten dat zelfs het idee alleen al stressvol is dat een oppashond ontsnapt, maar we zijn er om je te helpen en in actie te komen voor het geval dat. We helpen je om met de hondeneigenaar te communiceren, stappen te ondernemen om hem thuis te brengen en middelen om je heen in je voordeel te gebruiken. 


Kortom: wij zijn experts op het gebied van hondenveiligheid en we zijn er om jou te helpen je Petbnb-hond veilig thuis te krijgen.