Hoe werkt het boeken van een oppas?

Gewijzigd op Di, 20 Aug om 10:02 AM

Maak een account op Petbnb

Om een aanvraag te sturen moet je aangemeld zijn op Petbnb. Zie hiervoor: hoe maak ik een account aan op Petbnb en lees hoe je je huisdierprofiel instelt.


Een oppas zoeken

Ga naar www.petbnb.nl, www.petbnb.be of open de Petbnb app (momenteel alleen in Nederland). Selecteer de service en datum die je graag wilt boeken. Vervolgens zie je een lijst met beschikbare oppassen. Hier kan je reviews lezen en een korte beschrijving. Als je een oppas hebt gevonden die je aanspreekt, klik dan op "contact met" om je aanvraag te versturen. Hier kan je ook een persoonlijk bericht schrijven. 


Aarzel niet om aanvragen te versturen naar 5 verschillende oppassers. Aanvragen worden namelijk wel eens afgewezen en het is ook fijn om een extra oppas achter de hand te hebben voor later. 


Kennismaking

Het is altijd aan te raden om eerst een kennismaking in te plannen met de oppas. Op deze manier kan je garanderen dat het een match is. Pas na een wederzijdse succesvolle kennismaking zal de oppas de aanvraag accepteren en kan jij het oppasgeld betalen.


Betalen

Je betaalt voorafgaand aan het oppassen met iDEAL of Paypal. Het oppasgeld staat tijdelijk op een derdengeldenrekening. Op de eerste werkdag na het oppassen wordt het oppasgeld overgemaakt naar de rekening van de oppas. Let goed op de uiterste betaaldatum voor baasjes, deze kan verschillen per oppas maar is meestal uiterlijk de dag voordat het oppassen begint. 


Let op: het is verplicht om te betalen via Petbnb 

Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat beoordelingen op Petbnb betrouwbaar zijn. Ook kunnen we op deze manier de kwaliteit van de oppassers beter weergeven en de goede oppassers belonen met meer zichtbaarheid op Petbnb. Oppassers die geboekt en betaald zijn via Petbnb zijn in bepaalde gevallen verzekerd mocht er iets gebeuren tijdens het oppassen. Let op: gebruikers die buiten Petbnb om boeken en betalen, moeten wij verwijderen van het platform. Lees waarom alle boekingen via Petbnb moeten worden betaald.


Prijs aanpassen

De oppas kan zelf de oppaskosten aanpassen voordat jouw aanvraag is geaccepteerd. Dit is handig als de oppas je een korting wil geven of als de oppas alleen tegen een hogere vergoeding dan aangegeven op de advertentie kan oppassen. Bijvoorbeeld als de hond extra zorg nodig heeft. 

Willen jullie de prijs aanpassen na acceptatie van een aanvraag dan annuleer je de geaccepteerde aanvraag en stuur je een nieuwe aanvraag naar de oppas. De oppas past dan de prijs aan en accepteert de aanvraag.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren